نه فیلم سایبرپانک تاثیرگذار تاریخ سینما

آبان ۱۲, ۱۴۰۲

 

در اولین برنامه آخر هفته با ذولیشو سراغ فیلم های سایبرپانک رفتم و قراره بهتون نه فیلم سایبرپانک تاثیرگذار تاریخ سینما رو معرفی کنم. اما فیلم سایبرپانک چیه؟ اصلا سایبرپانک به چه معناست؟ اطلاعی در مورد تاریخچه فیلم‌‌های سایبرپانک دارید؟ در ویدیویی که براتون آماده کردم جواب تمام این سوالات رو پیدا خواهید کرد. به علاوه پایین‌تر در مورد فیلم‌های سایبرپانک بیشتر براتون نوشتم.

نه فیلم سایبرپانک تاثیرگذار تاریخ سینما

لطفاً برای حمایت از من این ویدیو رو از طریق این لینک توی یوتیوب تماشا کنید.

.

فیلم‌ سایبرپانک چی هست؟

فیلم‌های سایبرپانک زیرمجموعه‌ای از فیلم‌های علمی-تخیلی هستن که معمولا در آینده‌ای دیستوپیایی رخ میدن. در این فیلم‌ها جنبه‌های مختلفی از نظم اجتماعی از بین رفته و دنیا در هرج و مرج و ناآرامی به سر می‌بره. نمایش تکنولوژی‌های پیشرفته و آینده‌نگرانه‌ای مثل هوش مصنوعی و واقعیت مجازی در فیلم‌های سایبرپانک حرف اول رو میزنن و به همین دلیله که برای ساختشون از جلوه‌های ویژۀ بسیار زیادی استفاده میشه.

نه فیلم سایبرپانک تاثیرگذار تاریخ سینما

.

تاریخچه کوتاهی از فیلم‌های سایبرپانک

ریشه‌های این ژانر به اواخر دهۀ شصت و دهۀ هفتاد میلادی برمی‌گرده. زمانی که فیلم‌های علمی-تخیلی کلاسیک که پر از زرق و برق و داستان‌های جذاب و شیرین بودن، جای خودشون رو به فیلم‌های دارک‌تر دادن. فیلم‌های سایبرپانک معمولا روی اختلالات فردی، ساختارهای اقتدارگرایی که قدرت رو در دست دارن و مواد مخدر و تکنولوژی‌هایی تمرکز دارن، که واقعیت رو دست‌کاری می‌کنن!

نه فیلم سایبرپانک تاثیرگذار تاریخ سینما

فیلم‌های سایبرپانک معمولا موفقیت بسیار زیادی کسب نمی‌کنند اما هر از چندگاهی فیلم‌های بسیار چشمگیری در این ژانر ساخته میشه که به محبوبیت بسیار زیادی میرسن. در ادامه نه فیلم سایبرپانک تاثیرگذار تاریخ سینما رو بهتون معرفی کردم که امیدوارم با دیدنشون لذت ببرید. البته توضیحات داخل ویدیو بسیار گسترده‌تر و دقیق‌تر هستن.

نه فیلم سایبرپانک تاثیرگذار تاریخ سینما  
  • Blade Runner (1982): فیلمی از ریدلی اسکات که اقتباسی از رمان معروف فیلیپ کی. دیک (Philip K. Dick) با نام «آیا اندرویدها رویای گوسفندهای الکتریکی می‌بینند؟» است.
  • Akira (1988): یک انیمۀ ژاپنی بسیار جذاب که از روی مانگایی به همین نام ساخته شده است. کارگردان فیلم کاتسوهیرو اتومو (Katsuhiro Otomo) است.
  • Ghost in the Shell (1995): شبح درون پوسته نیز یک انیمه است. کارگردان این انیمه مامورو اوشی (Mamoru Oshii) است که آن را از روی یک مانگای مشهور به همین نام ساخته است.
  • RoboCop (1987): پاول ورهوفن (Paul Verhoeven) این فیلم را در سال 1978 ساخته است. فیلمی که در میان ما ایرانی‌ها بسیار محبوب است.
  • Tetsuo: The Iron Man (1989): تتسو ساختۀ شینیا تسوکاموتو (Shinya Tsukamoto) است و روی داستان مردی تمرکز دارد که گوشت و پوست و استخوانش کم کم در حال تبدیل شدن به آهن هستند.
  • Total Recall (1990): یک فیلم محبوب برای ما ایرانی‌ها با بازی آرنولد شوارتزنگر (Arnold Schwarzenegger) و کارگردانی پاول ورهوفن. این فیلم نیز اقتباسی از یکی دیگر از رمان‌های فیلیپ کی. دیک می باشد.
  • The Matrix (1999): معروف‌ترین و پرفروش‌ترین فیلم سایبرپانک تاریخ سینما که ساختۀ برادران واچوفسکی (The Wachowskis) است.
  • Judge Dredd (1995): فیلمی با بازی سیلوستر استالونه (Sylvester Stallone) و کارگردانی دنی کنون (Danny Cannon).
  • Johnny Mnemonic (1995): نقش اصلی این فیلم نیز همانند سه گانۀ ماتریکس کیانو ریوز (Keanu Reeves) است. جانی نمانیک را ویلیام گیبسون (William Gibson) کارگردانی کرده و از این حیث حائز اهمیت است که باعث انتخاب کیانو ریوز به عنوان بازیگر نقش نئو (Neo) در ماتریکس شده است.
 

مطالب بیشتر