پیشنهاد سردبیرسئو
موضوعات داغ

سئو چیست؟ | آموزش الفبای سئو و بهینه سازی سایت

تعاریف، اصطلاحات، قواعد و قوانین پایه ی سئو و بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجوگر گوگل و بینگ

سئو چیست

اگر به سئو (SEO) یا بهینه سازی برای موتورهای جستجو (Search Engine Optimization) علاقمند هستید یا برای پیشبرد اهداف دیجیتال مارکتینگ کسب و کارتان به دانش سئو نیاز دارید و نمی دانید سئو چیست این مطلب و سایر مطالب آموزشی سئو آکادمی ذولیشو می توانند نقطه ی شروع خوبی برایتان باشند. این مطالب به صورت مستقیم از وبسایت MOZ.COM ترجمه شده است. البته در مواقع نیاز از آوردن اطلاعات و تجربه های شخصی خودم هم دریغ نکرده ام. تجاربی که امیدوارم بتوانند در مسیر یادگیری هرچه بیشتر SEO چراغ راهتان باشند.

در این مطلب مطالعه خواهید کرد:


مقدمه


این راهنما برای توصیف همه ی جوانب سئو آماده شده است. از یافتن کلمات و عبارات کلیدی که می توانند ترافیک خوبی برای وبسایت شما به ارمغان بیاورند گرفته تا آماده سازی وبسایت برای موتورهای جستجو و لینک سازی قدرتمند برای بازاریابی اینترنتی! دنیای بهینه سازی وب سایت بزرگ و همیشه در حال تغییر است اما با این مطلب می توانید اصول سئو را یاد بگیرید. چرا که حتی ذره ای اطلاعات در مورد SEO هم می تواند تغییر بزرگی در کسب و کارتان ایجاد کند.

دوره های آموزش رایگان سئو مثل همین مطلبی که الان در حال مطالعه اش هستید در اینترنت به وفور پیدا می شوند. پس جای بهانه باقی نمی ماند. با مطالعه ی این مطالب و تلفیق کردن آنها با کمی تمرین، می توانید خیلی راحت به اصول سئو پی برده و کارتان را آغاز کنید.

سئو چیست


سئو چیست؟


برای آموزش سئو با پاسخ دادن به اولین و اصلی ترین سوال شروع می کنیم: سئو سایت چیست؟

SEO مخفف حروف اول عبارت Search Engine Optimization و به معنی بهینه سازی وبسایت برای موتورهای جستجوگر است.

برای درک بهتر این مسئله برای چند لحظه به استفاده ای که از اینترنت دارید فکر کنید. جدا از چک کردن شبکه های مجازی روزانه چند بار گوگل را باز می کنید و در فیلد کوچکی که زیر لوگوی رنگارنگ آن قرار دارد به جستجوی «عبارات» یا بهتر بگویم «سوالاتی» که ذهنتان را درگیر کرده اند می پردازید؟ بعد از این جستجو معمولا روی کدامیک از لینک ها کلیک می کنید؟ مسلما جواب سوالتان را در سه یا چهار نتیجه ی اول صفحه ی جستجو پیدا کرده و مرورگر خود را می بندید.

سوال مهم تر این است که گوگل چطور بهترین نتیجه را برای جستجوی شما در اولین سطر از نتایج جستجو قرار می دهد؟ اینجاست که SEO معنی پیدا می کند. سئو سایت همان چیزی است که گوگل با کمکش بهترین نتایج را به شما نشان می دهد. یعنی یک سری قوانین و قواعد که اگر توسط تولیدکنندگان محتوا به خوبی رعایت شوند گوگل را در رسیدن به بهترین جواب ها یاری خواهند کرد. فرصتی طلایی برای همه ی کسب و کارهایی که می خواهند بیشتر دیده شوند.

با سئو می توانید کیفیت و کمیت ترافیک وبسایت خود را افزایش داده و آگاهی از برند خود را توسط دیده شدن در نتایج رایگان جستجوی گوگل (ارگانیک) افزایش دهید.

البته سئو بیش از اینکه به گوگل وابسته باشد به خود مردم متکی است. اینکه مردم در حال جستجوی چه چیزی هستند، چه پاسخ هایی می خواهند، از چه کلمات و عباراتی برای جستجو استفاده می کنند و به چه محتوایی علاقه دارند. دانستن جواب این سوالات به شما اجازه می دهد با مردم ارتباط برقرار کرده و کاری کنید مطالب شما را دیده و روی آنها کلیک کنند.

اما همان طور که توضیح دادم، روی دیگر این سکه هم ارائه ی محتوایی است که برای خزنده های موتورهای جستجو یا کراولرها (Crawler) قابل پیدا و درک کردن باشند! یعنی رعایت اصولی که گوگل ارائه کرده تا کار خودش و شما را ساده تر کند.

سئو چیست


موتور جستجو چیست؟


آموزش سئو سایت بدون شناختن موتورهای جستجو ممکن نیست! موتورهای جستجو در واقع «دستگاه های پاسخگویی خودکار» هستند! آنها همواره در حال جستجو میان میلیاردها محتوای ایجاد شده در سطح وب می باشند و هزاران عامل مختلف را ارزیابی می کنند تا تشخیص دهند کدام محتوا بهترین جواب را برای سوال شما ارائه کرده است. آنها این کار را با کشف و فهرست کردن تمام محتوای ثبت شده در اینترنت (صفحات وب، فایل های PDF، تصاویر، ویدیوها و…) انجام می دهند. عملیاتی که به آن «خزیدن و فهرست کردن» یا «کراول و ایندکس» گفته می شود. سپس نوبت به «رتبه بندی» یا «رنکینگ» این محتوا بر اساس مفید بودن مطلب به نسب سوالی که جستجو شده است می رسد. پس:

وظیفه ی موتورهای جستجو خزیدن، ایندکس کردن و رتبه دادن به محتوا (نسبت به عبارت جستجو شده) است.


چه نتایجی را ارگانیک می نامند؟


 

همانطور که قبلا گفتم، نتایج ارگانیک آنهایی هستند که توسط رعایت اصول سئو و به صورت رایگان به دست بیایند نه از طریق تبلیغات و پرداخت هزینه! به عنوان مثال شما می توانید با پرداخت هزینه به گوگل (گوگل ادوردز) برای مدت محدودی لینک مطلب خود را برای یک یا چند کلمه و عبارت کلیدی در صدر فهرست نتایج جستجوی گوگل قرار دهید. اما ترافیکی که از این نوع تبلیغ به وبسایت شما سرازیر می شود ارگانیک نامیده نمی شود.


چرا سئو اینقدر اهمیت دارد؟


حالا که فهمیدیم سئو چیست در دومین قدم از آموزش سئو باید به بررسی اهمیت آن نیز بپردازیم. با اینکه تبلیغات، شبکه های اجتماعی و دیگر پلتفرم های آنلاین می توانند ترافیک خوبی برای وبسایت شما به همراه داشته باشند، اکثریت قریب به اتفاق ترافیک آنلاین به موتورهای جستجو وابسته است. جستجوهای ارگانیک برای مردم قابل اعتمادتر هستند و معمولا بیشتر از لینک های تبلیغاتی کلیک می خورند. برای مثال در آمریکا تنها ۲.۸ درصد از مردم روی لینک های تبلیغاتی فهرست جستجوها کلیک کرده و باقی سراغ لینک های ارگانیک می روند.

مخلص کلام: سئو ۲۰ برابر بیشتر از تبلیغات کلیکی برای سایت شما ترافیک به ارمغان خواهد آورد.

همچنین SEO تنها کانال بازاریابی آنلاین است که اگر به درستی اجرا شود، همیشه و تا ابد بازگشت سود و سرمایه به همراه دارد. این یعنی اگر محتوای خوبی خلق کنید که در کلمات کلیدی خاصی به رتبه ی اول گوگل برسد، ترافیک وبسایت شما به شدت بالا رفته و این موضوع همیشه به صورت رایگان ادامه خواهد داشت. اما تبلیغات در نقطه ی مقابل همیشه به بودجه و سرمایه ی مداوم احتیاج دارند.

موتورهای جستجو همواره در حال یادگیری و هوشمندتر شدن هستند اما هنوز هم به کمک شما احتیاج دارند.

بهینه سازی سایت به شما کمک می کند اطلاعات بهتری در اختیار موتورهای جستجو قرار دهید تا مطالبتان به درستی ایندکس شده و در میان نتایج جستجو نمایش داده شوند.

جهت ایجاد درک بهتر ارزش SEO برای کسب و کارها در سه بخش به بررسی اهمیت آن خواهیم پرداخت.

سئو چیست

نتایج جستجو ارگانیک

لیست رایگان صفحه ی نتایج جستجوی گوگل (SERP) که بیشترین ارتباط را با جستجوی کاربر دارد یکی از مهم ترین روش های بازاریابی است. درست است که تبلیغات (کلیکی) بخشی از صفحه نتایج را پر می کنند اما نتایج ارگانیک برای کاربر ارزش بیشتری دارند. چرا که این نتایج توسط الگوریتم های رتبه بندی پیچیده لیست شده اند نه یک مزایده! شما نمی توانید برای قرار گرفتن در نتایج ارگانیک پول بپردازید پس کاربر متوجه است که اگر در رتبه های بالا قرار دارید حتما مطلب خوبی نوشته اید و بی درنگ روی لینک شما کلیک خواهد کرد.

کیفیت ترافیک ارگانیک

کیفیت زمانی ایجاد می شود که مطلب نوشته شده توسط شما کاملا با عبارت جستجو شده توسط کاربر منطبق باشد. شما می توانید با اجرا ترفندهای مختلف همه ی کاربران دنیا را برای کلیک روی لینک صفحه ی خود ترغیب کنید اما اگر وارد وبسایت شما شده و مطلبی درخور توجه پیدا نکنند خیلی زود آن را ترک خواهند کرد. ترافیک ارگانیک باکیفیت یعنی حضور کاربرانی که به مطالب، محصولات یا اطلاعاتی که در اختیارشان می گذارید علاقه داشته باشند.

کمیت ترافیک ارگانیک

یعنی تعداد افرادی که از طریق صفحه ی جستجوی گوگل وارد سایت شما می شوند. مردم بیشتر روی لینک هایی با رتبه های بالاتر کلیک کرده و جواب خود را می گیرند، پس لازم است که با یک استراتژی سئو خوب رتبه ی برگه های خود را بالاتر ببرید. هر که کاربر با کیفیتش بیش، رتبه اش بیشتر!


سئو SEO چگونه کار می کند؟


موتورهای جستجو (مثل بینگ یا گوگل) از خزنده های وب برای جمع آوری اطلاعاتی که روی اینترنت موجود هستند بهره می برند. این خزنده ها از یک صفحه که قبلا شناسایی کرده اند استفاده کرده و سپس لینک های داخلی و خارجی را برای رسیدن به دیگر برگه های داخل یا خارج از وبسایت دنبال می کنند. محتوای آن برگه ها و متن لینک هایی که خزنده را به آنها هدایت کرده اند یکی دیگر از ابزارهای شناسایی محتوا (و اینکه از نظر معنا با دیگر برگه ها و لینک ها در ارتباط هستند یا خیر؟) توسط کراولرها یا خزنده ها هستند. اعمالی که در نهایت به ایندکس شدن (لیست شدن) برگه ها در پایگاه داده های عظیم موتور جستجوگر منجر می شوند.

وقتی یک کاربر چیزی در گوگل جستجو می کند، موتور جستجو از الگوریتم های پیچیده ای برای ارائه ی نزدیک ترین نتیجه به عبارت جستجو شده توسط کاربر استفاده کرده و لیستی از نتایج به دست آمده را برای وی به نمایش می گذارد. این نتایج می توانند صفحات مقاله، تصویر، ویدیو و… باشند.

البته لازم به ذکر است که عوامل بسیار زیادی در طراحی الگوریتم های موتورهای جستجوگر تاثیرگذار هستند. عواملی که هر روز برای هماهنگ باقی ماندن با رفتار مشتری (که اصلا ثبات نداشته و همواره در حال تغییر است) در حال تکامل یافتن هستند.

سئو چیست

SEO به موجب درکی که از این عوامل بدست می آورد به ایجاد، توسعه و پیاده سازی استراتژی های بازاریابی جستجو محور می پردازد. استراتژی هایی که مخرج مشترکی از اقدامات سئو داخلی (On-Page)، سئو خارجی (Off-Page) و سئو تکنیکال (Technical) هستند.

پس شرکت هایی که قصد دارند در صفحه نتایج جستجوی گوگل (SERP) بهترین رتبه را گرفته و در نتیجه ترافیک ارگانیک خوبی برای وبسایت خود دست و پا کنند باید استراتژی خوبی در نظر بگیرند که تجربه کاربر را در اولویت قرار داده و از تاکتیک های جوانمردانه و طبق استاندارد گوگل پیروی کنند.


مهم ترین مراحل سئو برای سایت چیست؟


به بخش هیجان انگیز آموزش سئو سایت رسیدیم. این یک مسابقه ی بزرگ است و برای پیروزی در آن باید با صبر و حوصله تمام استراتژی های موجود را بررسی و برای آنها برنامه ریزی کرد. روش های بسیار زیادی برای کسب یک جایگاه مناسب در صفحه نتایج گوگل وجود دارند که هر کدام تاثیری مثبت روی این فرآیند می گذارند. اما این روش ها تنها زمانی تاثیر خود را می گذارند و به موفقیت ختم می شوند که با یک استراتژی صحیح و برای رسیدن به هدفی مشخص دنبال شوند. کمی قبل تر در مورد سئو داخلی، خارجی و تکنیکال سخن گفتم که سه بازوی اصلی برای بالا بردن رتبه وبسایت در صفحه ی SERP هستند. اما حالا می خواهیم انواع سئو را برای شما بازگو کنیم.

استراتژی SEO

درست مثل هر کار دیگری در زندگی، سئو هم به یک استراتژی قدرتمند و فکر شده نیاز دارد. استراتژی یعنی مشخص کنیم چه کارهایی را باید انجام داده و از چه کارهایی پرهیز کنیم! قبل از انجام هر کاری باید بدانیم هدف اصلی ما از سرمایه گذاری روی SEO وبسایت چیست؟

با توجه به اینکه شاخص های کلیدی ارزیابی عملکرد (KPI) برای هر کسب و کاری متفاوت است، هدف ما از تدوین یک استراتژی SEO این است که خط قرمزهای شرکت را مشخص کنیم تا وقت و سرمایه ی شرکت در جهتی مخالف با سیاست های سازمانی هدر نروند. به خصوص در سئو باید بدانیم قرار از روی چه کلمات کلیدی کار کنیم تا بهترین نتایج برای کسب و کار رقم بخورد.

برای کسب و کارها داشتن استراتژی سئو قبل از شروع دیجیتال مارکتینگ از نان شب واجب تر است.

سئو چیست

سئو تکنیکال (Technical)

اما یکی از مهم ترین اصول سئو فراهم آوردن بستری مناسب، قدرتمند و استاندارد برای شروع فعالیت است. در این اصل باید به مواردی مثل کدنویسی استاندارد برای سایت، رعایت اصل تجربه کاربری در طراحی سایت، نشانه گذاری های استاندارد (Schema) برای درک بهتر خزنده ها و ربات ها از ماهیت صفحه، بهینه سازی سرعت وبسایت، ریسپانسیو بودن (قابلیت نمایش صحیح در موبایل) و… توجه کرده و مطمئن شویم که به درستی رعایت شده باشند.

سئو تکنیکال در واقع ساخت و بهینه سازی اسکلت و استخوان بندی اصلی وبسایت با توجه به استانداردهای SEO است.

سئو داخلی (On-Page)

بدون محتوا نمی توان به موفقیت در سئو سایت دست یافت! به همین دلیل است که می توان سئوی داخلی را همان بازاریابی محتوا که در مقاله های قبلی به خوبی در موردش سخن گفتیم معرفی کرد. محتوا است که درک گوگل از وبسایت ما را شکل داده و در نتیجه پاسخگوی نیاز کاربران خواهد بود. فرآیندهایی مثل کیورد ریسرچ و شناخت کلمات کلیدی ارزشمند، آنالیز اطلاعات رقبا، تهیه ی استراتژی محتوا، تولید محتوا، لینک سازی در صفحات داخلی وبسایت و… همگی بخش مهمی از بازاریابی محتوا یا سئو داخلی را تشکیل می دهند.

سئو داخلی یعنی همه ی کارهایی که برای رتبه گرفتن در گوگل روی خود سایت انجام می دهید.

سئو خارجی (Off-Page)

این مورد بیشتر به فعالیت مداوم در زمینه ی بازاریابی شبکه های اجتماعی، گرفتن بک-لینک از سایر وبسایت های معتبر، خرید رپورتاژ آگهی از وبسایت های پرمخاطب و… اشاره دارد که خارج از محیط وبسایت ما صورت می پذیرند. در حوزه های حساس تر (سلامت جسمانی و روانی جامعه، اقتصاد، سرمایه گذاری و مسائلی از این دست) لازم است که به فاکتور اعتبار، تخصص و اعتماد نیز توجه شود و به همین دلیل است که سئو خارجی از اهمیت فراوانی برخوردار است. در واقع اینکه محتوا را چه کسی منتشر کرده حتی از کیفیت محتوای منتشر شده نیز مهم تر است. در کل استفاده از سئو خارجی برای رسیدن به رتبه یک گوگل و رقابت برای حفظ آن بسیار اهمیت دارد.

سئو خارجی فعالیت هایی است که بیرون از سایت ما انجام می شوند ولی مستقیما روی جایگاه و رتبه ما در گوگل تاثیر دارند.


اصول سئو و بهینه سازی موتور جستجو


موسس وبسایت moz.com آقای رند فیشکین (Rand Fishkin) با الهام گرفتن از هرم سلسله مراتب نیازهای مزلو که نظریه ای در مورد نیازهای اساسی انسان است، به تدوین یک هرم در مورد نیازهای اساسی بهینه سازی سایت پرداخته که گاهی می تواند پاسخ خیلی از سوالات ما را داده و گامی موثر در آموزش سئو بردارد. گوگل حدودا از ۲۰۰ فاکتور مهم برای رتبه بندی وبسایت ها استفاده می کند و بسیاری از این فاکتورها در اختیار عموم قرار نگرفته اند. فیشکین برای ایجاد این هرم، اقدامات مربوط به سئو را با توجه به اهمیت آنها گرد هم آورده و به نسب مهم بودن از انتها تا ابتدای هرم طبقه بندی کرده است. تصویر زیر از «ساختار هرمی نیازمندی های اساسی سئو» به خوبی گویای همه چیز خواهد بود.

سئو چیست


آیا به یک سئو کار یا مشاور سئو برای ارتقا رتبه سایت احتیاج داریم؟


با توجه به اطلاعات و اشتیاق به یادگیری سئو سایت و با استفاده از ابزار سئو می توانید بخشی از کارهای مربوط به بهینه سازی سایت را خودتان انجام دهید. شاید هم تصمیم بگیرید از یک متخصص سئو یا شرکت خدمات SEO کمک بگیرید. اما با توجه به تعدد شرکت هایی که خدمات سئو سایت انجام می دهند انتخاب یک شرکت خوب سخت خواهد بود. چرا که اقدامات اشتباه ممکن است آسیب جدی به وب سایت شما وارد کنند.

در کل می توان کارها را به یکی از ۴ روش زیر انجام داد:

  • انجام سئو توسط خود مدیر کسب و کار
  • برون سپاری به یک متخصص سئو یا شرکت خدمات سئو
  • تشکیل دادن یک تیم متخصص سئو در داخل شرکت
  • ترکیب کردن تیم داخلی و مشاوران حرفه ای سئو

سئو کلاه سفید در برابر سئو کلاه سیاه


سئو چیست

حتما در مورد سئو کلاه سفید و سئو کلاه سیاه شنیده اید. این دو در نقطه ی مقابل یکدیگر قرار دارند و به نوعی می توان آنها را دشمنان خونی هم فرض کرد! سئوی کلاه سفید همان استانداردی را رعایت می کند که گوگل از ما خواستار است. در حالی که کلاه سیاه ها می خواهند موتور جستجو را فریب داده و از نقطه ضعف های آنها سو استفاده کنند. اقدامی که گرچه ممکن است در کوتاه مدت تاثیر بسیار خوبی روی SEO وبسایت بگذارد، اما در صورت لو رفتن ماجرا گوگل جریمه های سنگینی برای سایت در نظر خواهد گرفت.

سئو کلاه سفید به تکنیک های SEO، شیوه نامه های صحیح آن و استراتژی های گفته می شود که همگی از قوانین و قواعد سئو پیروی کامل دارند. هدف اصلی این نوع از SEO تمرکز روی ارائه ی مطالب خوب به مخاطبین است.

اما در نقطه ی مقابل:

سئو کلاه سیاه یعنی تکنیک ها و استراتژی هایی که تلاش می کنند موتورهای جستجو را فریب دهند.

با اینکه تکنیک های کلاه سیاه یا Black hat SEO گاهی خیلی رتبه ی وبسایت شما را بهبود می بخشند، ریسک شناسایی و جریمه شدن وبسایت را هم به شدت افزایش خواهند داد. در صورت تشخیص این تکنیک ها توسط گوگل، ممکن است وبسایت شما به طور کلی از فهرست نتایج گوگل پاک شده و یا به اصطلاح دی-ایندکس شود. اگر سایتی توسط گوگل جریمه شود، باید فاتحه ی کسب و کار را هم خواند! که این هم یکی دیگر از دلایل اهمیت انتخاب یک متخصص سئو خوب و قابل اعتماد است.

و اما گونه ی دیگری از انواع سئو هم با نام سئو کلاه خاکستری وجود دارد:

روش هایی که مطابق با استاندارد گوگل نیستند اما تشخیص دادن آنها برای ربات های گوگل سخت است. در نتیجه احتمال جریمه شدن توسط گوگل پایین آمده و سایت رشد خواهد کرد.

البته باید به این نکته ی بسیار مهم نیز توجه کرد که مرز باریکی بین انواع سئو یعنی سئو کلاه سفید، خاکستری و سیاه وجود دارد و حتی تکنیک های کلاه سفید که کاملا منطبق بر استانداردهای پیشنهادی گوگل هستند نیز می توانند به روش های سیاه تبدیل شوند!

برای مثال تولید محتوا که یکی از برترین تکنیک های کلاه سفید و ابزار بسیار مهمی برای تولیدکنندگان محتوا است نیز گاهی ممکن است با اشتباهات ما تبدیل به روش های سیاه شود. تولیدکنندگان محتوا باید همواره رضایت کاربر را در نظر بگیرند اما گاهی توجه بیش از حد به سئو و غافل شدن از رضایت کاربران می تواند برایمان گران تمام شود. گاهی کارشناسان با تکرار بیش از حد کلمات کلیدی، طولانی کردن بی دلیل محتوا و اشتباهات دیگری از این دست وارد مرز خاکستری می شوند. اگر هم کاملا بیخیال استانداردها شده و مطالب خود را از دیگر سایت ها کپی کنیم عملا وارد منطقه ی سیاه شده و به زودی با جریمه ی گوگل مواجه خواهیم شد.

در کل با اینکه موتورهای جستجو متعدد و متفاوت از یکدیگر هستند، دستورالعمل اصلی برای همه ی آنها یکسان است: سعی نکنید ما را گول بزنید! به جای این کار تجربه ای خوب برای بازدیدکننده ی خود رقم زده و از استانداردها و دستورالعمل ها در جهت برآورده کردن خواسته های کاربران استفاده کنید.

به عنوان مثال دستورالعمل های گوگل برای وبمسترها در استفاده از انواع سئو به شرح زیر است:

اصول پایه و اساسی:

  • برگه های وبسایت خود را برای جلب توجه کاربران بسازید نه موتورهای جستجو.
  • کاربران را فریب ندهید.
  • از ترفندهای افزایش آمار موتورهای جستجو استفاده نکنید. قبل از انجام دادن کاری رو وبسایت همواره از خودتان بپرسید این کار به کاربران کمک خواهد کرد؟ اگر موتورهای جستجو وجود نداشتند این کار را انجام می دادم؟
  • در مورد عناصری که وبسایت شما را منحصر به فرد، ارزشمند و درگیرکننده می کنند فکر کنید.

کارهایی که نباید انجام دهید (تکنیک های سئو کلاه سیاه):

  • از تولید محتوای خودکار توسط نرم افزارها بپرهیزید.
  • از عضویت در طرح های لینک سازی و بک-لینک‌گیری اجتناب کنید.
  • از ایجاد برگه هایی که محتوای اورجینال نداشته و از دیگر وبسایت ها کپی شده باشد بپرهیزید.
  • از ترفند کلوکینگ Cloaking (پنهان سازی: در این روش وبسایت شما برای موتورهای جستجو به یک شکل و برای کاربران به شکل دیگر نمایش داده می شود) استفاده نکنید.
  • از متن و لینک های پنهان استفاده نکنید.
  • از ترفند صفحات مشابه (Doorway Pages) استفاده نکنید.

پرسش های متداول در مورد سئو


سئو چیست

با اینکه سعی کردم در این مطلب بیشتر به بررسی ماهیت SEO یا بهینه سازی موتورهای جستجوگر بپردازم و برای بررسی اصولی و بخش بخش آن در آینده برنامه های بیشتری دارم، لازم دیدم به متداول ترین سوالاتی که ممکن است بعد از خواندن این متن برایتان پیش بیاید پاسخ دهم. در ادامه می توانید این پرسش و پاسخ ها را مطالعه کنید:

رسیدن به رتبه ۱ گوگل چقدر زمان می برد؟

وضعیت وبسایت شما اولین فاکتور حیاتی در رسیدن به رتبه اول گوگل است. یکی دیگر از فاکتورهای مهم برای رسیدن به این جایگاه درجه ی سختی رقابت در کلمه ی کلیدی مد نظر شماست. ممکن است در یک عبارت یا کلمه که رقابت پایین تری دارد خیلی زود و طی یک الی سه ماه به رتبه ی خوبی دست پیدا کنید اما برای رتبه گرفتن در کلمات دیگری که رقابت در آنها سخت تر است، باید وقت و حتی هزینه ی بیشتری صرف کنید و حدودا یک سال وقت بگذارید.

چطور می توان SEO یاد گرفت؟

اولین توصیه ی مهم من در رابطه با آموزش سئو سایت به شما این است که از منابع معتبر آموزش رایگان سئو استفاده کنید. پس از مطالعه باید از نکاتی که فرا گرفته اید استفاده کرده و آنها را تست کنید. سپس نوبت به کسب تجربه از طریق ارزیابی نتایج می رسید. همچنین فراموش نکنید که فراگیری سئو نیازمند شکیبایی و صبر بسیار است. هیچکس با مطالعه یک یا دو مقاله سئو کار نشده و شما هم از این قاعده مستثنی نیستید. پس هیچگاه مطالعه کردن در مورد بخش های مختلف SEO را متوقف نکنید.

آموزش سئو چقدر زمان می برد؟

یادگرفتن تمام اصول سئو با استفاده از منابعی مثل منابع آموزش رایگان سئو شاید حدود ۶ ماه تا ۱ سال زمان بطلبد. اما همانطور که گفتم SEO علمی به روز و همواره در حال گسترش است. به علاوه به کار بستن آموزه ها و مشاهده نتایج روی یک وبسایت از اهمیت بالاتری نسبت به یادگیری اصول سئو برخوردار است. پس اگر چنین زمانی در اختیار ندارید بهتر است خدمات سئو سایت خود را برون سپاری کرده و به یک متخصص سئو بسپارید.

قیمت خدمات سئو چگونه است؟

وضعیت سایت، میزان رقابت و استراتژی سئو و بازاریابی شرکت از مواردی هستند که روی قیمت خدمات تاثیر می گذارند. پس قیمت خدمات سئو سایت متفاوت و وابسته به پروژه خواهند بود.


سخن آخر


در این مقاله که بخش اعظمی از اطلاعاتش را مدیون وبسایت moz.com است، سعی کردم مفهوم و اصول اولیه ی سئو را به شما آموزش دهم. مطمئنا این مقاله ی حدودا ۴۰۰۰ کلمه ای برای اینکه شما را به یک متخصص سئو حرفه ای تبدیل کند کافی نیست. به همین جهت در آینده همه ی این اصطلاحات را یک به یک و با توضیحات بیشتر با یکدیگر بررسی خواهیم کرد. پس منتظر باقی مقالات آکادمی ذوالفقار شوقی در مورد SEO باشید.

ذوالفقار شوقی

ذوالفقار شوقی متولد 1371 و کارشناس تولید و بازاریابی محتوا، متخصص سئو، گرافیست و طراح وبسایت هستم. مدیر این وبسایت شخصا داره با شما صحبت می کنه :))

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا